Visit Nykarleby

Uudenkaarlepyyn matkailu

Nähtävää ja koettavaa

Uusikaarlepyy on rauhallinen matkakohde, joka kuitenkin pitää sisällään paljon historiaa.

Kuddnäs on 1800-luvulla rakennettu talo jossa uusikaarlepyyläinen kirjailija Zacharias Topelius syntyi ja vietti lapsuutensa. Valkoiseksi kalkittu talo on säilynyt hyvin alkuperäisasussaan ja toimii nykyisin museona. Talossa järjestetään myös kausittaisia taidenäyttelyitä.

Juthbackan kartano. Puurakenteinen karatano toimii nykyisin monipuolisesti hotellina, ravintolana ja kulttuurikeskuksena. Juthbackassa järjestetään muun muassa markkinoita ja käsityöfestivaaleja. Sillä on siten suuri merkitys paikalliselle järjestötoiminnalle. Mainio paikka vaikkapa treffeille.

Raatihuonegalleria on paikallisen taiteen keskus Pyhän Birgitan kirkon läheisyydessä. Lilla galleri esittelee lasten ja nuorten taiteilijoiden töitä. Talossa säilytetään myös paikallishistoriallista arkistoa.

G.C. von Döbelnin muistomerkki. Georg Carl Van Döbeln oli Suomen sotaan osallistunut kenraali jonka tunnetuin uroteko oli voitto Kauhajoen taistelussa. Uusikaarlepyyn muistomerkki on pystytetty Vänrikki Stoolin tarinoista tutun Juuttaan taistelun muistoksi.

Skogsjö gård ja Tavast Stall. Näillä kahdella tilalla pääsee koko perhe tutustumaan maatilan eläimiin. Tavast Stall järjestää myös erilaisia ratsastuskoulutuksia ja retkiä.

Sekä Uusikaarlepyyn että lähiseudun nähtävyyksistä ja tapahtumista löydät lisää tietoa osoitteesta https://www.visitpietarsaarenseutu.fi/fi

Nähtävää ja koettavaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun