Tapahtumat

Livet på lånad tid, om spelmissbruk och dess konsekvenser - Fredrik Nygård

25
torstaina, 25 lokakuuta 2018
18:30 — 20:00
Topeliusesplanaden 10, 66900 Nykarleby

Idag är spelberoendet det beroende som växer snabbast av alla beroenden och missbruk. Därtill är det också ett av de allra mest tillgängliga missbruken med tanke på alla onlinecasinon. Åldersgruppen 13-20 år är den grupp som löper störst risk för att fastna i ett spelmissbruk, och än idag finns det väldigt lite information och hjälp att få för att ta sig ur ett spelberoende. Som de flesta andra missbruken, förstör ett allvarligt spelmissbruk en människas liv. Det ödelägger oftast relationer till familj och vänner. Det grusar utbildnings- och karriärmöjligheter vilket i förlängningen även raserar allt hopp om en vettig och fungerande ekonomi. Dessutom skördar det liv.

Fredrik Nygård är ett levande bevis på vilka konsekvenser ett allvarligt spelmissbruk kan ge. Han har levt ett liv med grovt spelmissbruk och har lurat till sig pengar av kreditinstitut, företag och uppskattningsvis 500 privatpersoner. Det har resulterat i att han idag har skulder på över 2,5 miljoner euro. Under flera år har han pendlat mellan att leva ena dagen på femstjärniga lyxhotell och den andra dagen på gatan. Efter att han flera gånger har rest jorden runt, och varit i världens spelmecka Las Vegas hela 31 gånger, har han erfarenheter från allt vad spelvärlden kan erbjuda av både "himmel och helvete". Han vet hur det är att leva som miljonär men även om hur det är att vara jagad av maffian.

Fredrik kan berätta om en ångest så stor att man inte kan beskriva den i ord, om självmordstankar och självmordsförsök. Hans livshistoria kunde även med säkerhet bli en "Hollywoodfilm". Hans föreläsning är spännande, underhållande och fascinerande, men framförallt berättar den om ett liv man till alla pris skulle önska att man aldrig behöver leva.

Inträde 10 €. Kontant betalning.


Anmälan

Tapahtuma on luotu 13.06.2018 00:00, lähettäjä