Tapahtumat

En näve grus, mer än bara MS - Louise Hoffsten

15
torstaina, 15 marraskuuta 2018
18:30 — 20:00
Idrottsgränd 1-3, 66900 Nykarleby

Att leva med MS kan vara fruktansvärt, men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Idag, tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare. Trots sjukdomen lever hon ett gott liv – i alla fall för det mesta. Hon har blivit en mästare på att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Att njuta av stunden. Något vi alla kan dra lärdom av.

Louise Hoffstens föreläsning bygger på hennes bok ”En näve grus”. Den handlar om vad det innebär att leva med en kronisk sjukdom, men är samtidigt en kärleksförklaring till familjen och musiken - Louise Hoffstens två ständiga följeslagare i livet. Louise berör på djupet med berättelser om sitt liv, om bluesen i vår tillvaro och om varför vi ska återvinna det vi slängt bort. Föreläsningen innehåller både allvar och humor, men även musikaliska inslag.

Louise Hoffsten är en av Sveriges största bluessångerskor och fick sitt stora genombrott i början av 1990-talet. På senare år har hon även medverkat i populära och folkkära tv-program som Stjärnorna på slottet, Körslaget, Lyckliga gatan och Melodifestivalen. Hon har tilldelats en lång rad utmärkelser, bl.a. Karamelodiktstipendiet, Grammis och Rockbjörnen. Hon har även utnämnts till hedersdoktor vid Linköpings Universitet.

Anmälan innan 15.10: 20 €, efter 15.10: 25 €. Personer under 18 år, inträde 10 €. Kontant betalning. Föreläsningen startar kl. 18.30, men vi bjuder på kaffe / te med tilltugg från kl. 17.30.


Anmälan

Tapahtuma on luotu 13.06.2018 00:00, lähettäjä