Raatihuone - Raatihuonegalleria

Raadhuset Medium

Taidetta ja kulttuuria

Taidegalleria, paikallishistoriallinen arkisto, luentoja ym.

Auki näyttelyjen aikana: ti-pe. klo 17-20. la-su 12-17.

044-721 9076 (Museoamanuenssi)

Kirkkokatu 4, Uusikaarlepyy

 

 

 

Siltatupa - Kesäkahvila

brostugan

Siltatupaa käytettiin 1800-luvulla siltavartijan asuntona. Siltavartijan tehtävänä oli kerätä siltamaksu kaupungin ulkopuolella asuvilta kun he ylittivät sillan. Tupa on toiminut kahvilana jo 1930-luvulla. Seinämaalaukset on maalannut Gunnar Clement v. 1941, aiheet on otettu Uudenkaarlepyyn historiasta.

Siltatupa lasketaan yhdeksi kaupungin kulttuuri-historiallisesti kallisarvoisiin rakennuksiin.

06-785 6111 Uudenkaarlepyyn kaupunki / info

 Seminariankatu 2, Uusikaarlepyy

Vesitorni, Panorama kesäkahvila

resizedimage229136 panorama

Vesitorni, Näköalakahvila Panorama

Uudenkaarlepyyn vesitorni rakennettiin 1964, korkeus noin 69 m merenpinnan yläpuolella. Tutustu Uuteenkaarlepyyhyn ylhäältäpäin!

 


 Mathesiuksenkatu, Uusikaarlepyy

 

 

 

G.C. Von Döbelnin Monumentti

jutas

G.C. von Döbelnin monumentti pystytettiin kenraalimajuuri Georg Carl von Döbelnin muistoksi. Hän johti Juuttaan taistelua 13.9.1808 kun venäläisten sotajoukko torjuttiin.

Taistelu on tunnettu J.L. Runebergin runosta Döbeln Juuttaalla (Vänrikki Stålin tarinat).

Monumentti sijaitsee taistelukentällä noin 3 km kaupungin ulkopuolella Alajepuantien varrella (tie 749).

Museorautatie Nykarleby Jernväg

Nykarleby jernvag Small

Höyryveturi on teknisen kulttuurimme kiehtovin luomus. Tervetuloa Suomen pienimmän junan kyytiin Kovjoen rautatieasemalla. Juna viheltää, savu tuoksuu, olet jännittävällä matkalla, joka vie ajatuksesi lähes sata vuotta taaksepäin. Muistelet isoisän nuoruutta. Lomaelämys jota et koskaan unohda!

 06 722 5180

Höyryveturintie 113, Kovjoki

Lisätietoa

Juthbackan kartano

Juthbacka herrgard Upplev Sevardheter

Juthbackan kartanolla on Topeliuksen lapsuudenkodin Kuddnäsin rinnalla suuri symboliarvo Uusikaarlepyyläisille ja Uudenkaarlepyyn kaupungille. Perehtyessä kartanon historiaan on helppo ymmärtää miksi näin on. Juthbackalla on tärkeä rooli.

 06 7220 677

 Juuttantie 34, Uusikaarlepyy

Lisätietoa

 

Tavastin maatila ja talli

Tavast

Kotieläintarha Tavast Stall & Bondgård vuokraa hevosbokseja, pitää ratsastustunteja ja järjestää leirejä sekä maastoratsastuksia. Maatilalla on myös useita kotieläimiä.

Tavastin tila on perustettu vuonna 1992 kahden lampaan ja yhden pässin kera. Tällä hetkellä meillä on yli 20 hevosta ja lampaita, lehmiä, vuohia, ankkoja, minisikoja, kanoja sekä strutsi.

 Tavastintie 38, Sokaluoto

Lisätietoa

Tullmagasinet

Tullmagasinet Large

 

Kahvila Tullmagasinet Toisvedellä, Uusikaarlepyy

Avoinna:
Ma
Ti - Su 

050-433 6004
 Toisvedentie, Uusikaarlepyy

 

 

Pyhän Birgitan kirkko

Kyrkan i natten Large

Kirkkorakennus vihittiin käyttöön vuonna 1708, mutta sen saarnastuoli ja alttari valmistuivat vasta 1750-luvulla. Kirkon on suunnitellut asessori Elias Brenner, Alttaritaulun on maalannut ruotsalainen maalari Daniel Hjulström, joka on myös koristellut sisäkattojen holvit ja ikkunoita ympäröivät draperiat.

Kirkko on auki kesäisin klo 10.00-18.00.

Lisätietoa

Munsalan kirkko

munsalakyrka

Munsalan kirkko on parhaiten säilynyt esimerkki kustavilaisen ajan kivikirkoista. Se on jo mittasuhteiltaan ja täsmälliseltä tekotavaltaan vaikuttama ilmestys pohjalaisessa maisemassa.

Kirkko on auki arkipäivinä kesällä klo 10.00 - 16.00

Lisätietoa

 

 

Jepuan kirkko

jeppokyrka

Kyläläiset rakensivat kirkon 1860-1861. Kirkon keskellä oli aluksi torni, mutta muutaman vuoden kuluttua huomattiin että kirkon seinät eivät kestäneet tornin painoa ja se purettiin. Vuonna 1878 valmistui nykyinen kirkkotorni joka on myös kellotapuli. 1907 kirkko sai kauniin alttaritaulun jonka on maalannut taiteilija Alexandra Såltin.

Auki: kesäkuu-elokuu arkipäivinä klo 9-16

Lisätietoa

Emigranthuset

Elvira

Siirtolainen Elvira Sundell, s. 22.3.1906 Johannesburgissa, Etelä Afrikka, k. 10.1.2000 Opotikissa, Uusi-Seelanti. Elvira Sundell on testamentannut osan omaisuudestaan Vexalan kylätutkijoille talon rakentamiseen itsensä ja isänsä Edwardin (kotoisin Vexalasta) muistoksi. Talon voi vuokrata mm. pienempiä juhlia varten

 Rävmossantie 6 B, Vexala

Lisätietoa 

 

Skogsjö Gård

Skogsjo Gard
Skogsjö Gård Munsalassa on luomutuotantoon erikoistunut siankasvatustila. Maatilalla voit käydä pihakaupassa ja tervehtiä meidän harrastelampaita, kaniineja ja kissoja. Kesäkahvila järjestetään muutaman kerran kesässä.

050-343 5147
Uddenintie 124, 66950 Munsala
Lisätietoja